15 juni 2017

Wanneer je geen 9 tot 5 mentaliteit hebt betekent dit dat je bereid bent om wat langer te blijven of wat eerder te beginnen om werk af te krijgen. Mensen die wel een 9 tot 5 mentaliteit hebben zullen om 9 uur binnenkomen en stipt om 5 uur hun jas weer pakken. Veel bedrijven zijn op zoek naar mensen die geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Zij willen natuurlijk graag werknemers die een stapje harder zetten voor het bedrijf.  Meestal hanteren deze bedrijven ook flexibelere werktijden. Als je wat eerder wilt beginnen zodat je eerder weg kunt, is dit mogelijk. Ook wat later beginnen is mogelijk, maar dan dien je uiteraard ook langer te blijven.

Waarom willen werkgevers geen 9 tot 5 mentaliteit?

Werkgevers zijn meestal op zoek naar mensen die geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Zij willen dat hun werknemers de volle 110% geven en doorwerken tot alles af is. Zij zien mensen met een 9 tot 5 mentaliteit als iets negatiefs. Wat zij zich vaak niet realiseren is dat mensen met een 9 tot 5 mentaliteit ook 110% kunnen geven zonder over te moeten werken.

Is een 9 tot 5 mentaliteit slecht?

Een 9 tot 5 mentaliteit wordt vaak gezien als iets negatiefs, terwijl dit niet het geval hoeft te zijn. Dit is waarom:
  • Wanneer iemand per se om 5 uur weg wilt, zie je dat ook terug in de productiviteit. Er wordt harder gewerkt om te zorgen dat het werk af is.
  • Het wil niet zeggen dat iemand met een 9 tot 5 mentaliteit geen passie voor zijn werk heeft. Mensen komen immers 5 dagen in de week uit bed voor hun werk.
  • Het is niet de bedoeling dat je gaat overwerken om het overwerken. Als je taken af zijn, kun je prima naar huis. Van dat uurtje extra werken word je niet beter in je baan.
Kortom, een 9 tot 5 mentaliteit hoeft niet meteen slecht te zijn. Wanneer je goed je best doet en alles af hebt, hoef je niet per se over te werken!

Hulp nodig bij het vinden
van jouw nieuwe uitdaging?!

Jobalert aanmaken